Chevrolet Blazer EV: tot 515 kilometer elektrisch

Schieten op Mustang Mach-E

Chevrolet Blazer
Chevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet BlazerChevrolet Blazer

Chevrolet heeft in zijn thuisland een splinternieuwe elektrische SUV gepresenteerd. Dit is de Chevrolet Blazer EV, een regelrechte concurrent van de Ford Mustang Mach-E die tot 515 kilometer ver komt op een vol accupakket.

De Blazer EV is een nieuwe elektrische SUV die op zijn bekende naam na niets deelt met de Blazer die eerder dit jaar in de Verenigde Staten een facelift ontving. Exacte afmetingen en uitgebreide technische specificaties van zijn elektrische SUV deelt Chevrolet nog niet, maar het is duidelijk dat het merk in zijn thuisland onder meer de Ford Mustang Mach-E van repliek wil dienen.

Super Sport

In de Verenigde Staten is de Blazer straks leverbaar in vier uitvoeringen, met de historisch verantwoorde SS (Super Sport) als topversie. Die Chevrolet Blazer SS is 565 pk en 879 Nm sterk en heeft een zogenoemde Wide Open Watts (WOW, jawel)-modus waarin de SUV in minder dan 4 tellen een snelheid van 97 km/h (60 mph) bereikt. De WOW-stand moet je dan ook zien als een soort launchcontrol. Deze SS-variant komt tot maximaal 470 kilometer ver op een volle accu, al is niet bekend hoe groot het accupakket is. Semi-autonome remtechniek heeft de Blazer SS in de vorm van Super Cruise. Hij staat op 22-inch lichtmetaal, heeft Brembo-remmerij en is te herkennen aan een eigen grille, een zwart dak en aangepaste bumpers.

Chevrolet Blazer

Chevrolet Blazer

Chevrolet levert de Blazer straks ook in versies met een actieradius van 400 en zelfs 515 kilometer. Het instapmodel is altijd voorwielaangedreven, daarboven komt een uitvoering die zowel met vierwielaandrijving als met voorwielaandrijving verkrijgbaar is. De RS is te bestellen met achter-, voor- óf vierwielaandrijving en de SS heeft altijd vierwielaandrijving.

Chevrolet Blazer

Chevrolet Blazer

Alle versies kunnen tot 190 kW snelladen en krijgen een 17,7-inch infotainmentscherm en een 11-inch digitaal instrumentarium. De ronde ventilatieroosters doen met een beetje fantasie denken aan die van Mercedes-Benzt, al oogt het interieur van de Chevrolet Blazer EV verder beslist eigen.

Chevrolet heeft nog meer nieuwe elektrische modellen in het vat zitten. Zo komt het onder meer met een elektrisch equivalent van de voor Chevrolet onnoemelijk belangrijk Silverado en met de Equinox EV, een tweede elektrische SUV. De vanafprijs bedraagt omgerekend zo'n €47.000. Naar Europa komt de Blazer EV vooralsnog niet.

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.