CEO Alfa Romeo: 'Tonale komt halverwege 2022'

Eindelijk uitsluitsel

Alfa Romeo Tonale

Na de nodige onzekerheid rondom de productiestart van de Alfa Romeo Tonale geeft CEO Jean-Philippe Imparato in ieder geval enige duidelijkheid. Halverwege volgend jaar moet het gaan gebeuren. Wat er precies onder de kap van de SUV ligt, blijft vooralsnog onder de pet.

Imparato bevestigt de lancering van de Tonale in een tweet. Hij gaf een presentatie voor 150 leveranciers in de Alfa-fabriek in Pomigliano, waar het model halverwege volgend jaar van de band rolt. De CEO benadrukt dat de Tonale 'aan de hoogste kwaliteitsstandaarden moet voldoen'. In die bewering schuilt hoogstwaarschijnlijk ook de reden dat de SUV vertraagd is. In eerste instantie stond de Tonale namelijk gepland voor het einde van dit jaar, maar Imparato besloot al snel tot uitstel van die introductie. Volgens de Fransman zou de aandrijflijn van de plug-in hybride namelijk niet toereikend genoeg zijn. Daarna gaf hij geen nieuwe datum voor de introductie, maar uiteindelijk lijkt de SUV dus een half jaar vertraging op te lopen.

Wat voor aandrijflijn er precies onder de kap schuilt, blijft vooralsnog onduidelijk. Vermoedelijk krijgt de Tonale de 4xe-aandrijflijn van de Jeep Renegade en Compass. Een 1.3 benzinemotor is in dat geval gekoppeld aan elektrokracht en een accu van 11,4 kWh. Die combinatie is bij de Jeeps goed voor maximaal 240 pk. Bij Stellantis kigt echter een plug-in hybride aandrijflijn met vierwielaandrijving in de rekken die 300 pk voortbrengt. Vermoedelijk wil Imparato de Tonale verder omhoog krikken naar dat niveau. Hoe Alfa Romeo dat precies gedaan heeft en welke aandrijflijn de Tonale uiteindelijk krijgt, moet blijken bij de uiteindelijke onthulling.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum