Canada 'straks' tweede geboorteland van Lexus NX

Tweede generatie komt in 2022

Lexus NX

Lexus meldt dat het de NX ook in het in Canada gelegen Cambridge gaat produceren. De productielijn wordt echter pas over een aantal jaar aangeslingerd.

Toyota Motor Manufacturing Canada (TMMC) meldt dat het in de Canadese staat Ontario gelegen Cambridge vanaf 2022 ook de NX gaat produceren.

Momenteel bouwt Lexus de NX alleen in thuisland Japan, maar daar komt straks dus verandering in. Het feit dat de NX pas over zo'n drie jaar ook uit Canada komt, doet vermoeden dat het gaat om de opvolger van het huidige model. De NX die Lexus momenteel in de showrooms heeft staan, werd in april 2014 in China gepresenteerd en ging in augustus dat jaar in Toyota's Miyata-fabriek in productie. Onlangs kondigde Toyota aan dat het ook de nieuwe RAV4 in Cambridge gaat bouwen, een SUV die al van Toyota's modulaire TNGA-basis gebruikmaakt. De straks nieuwe NX, die ongetwijfeld op een variant van dat platform komt te staan, zou zich derhalve zomaar in 2022 kunnen aandienen.

Nog een leuk weetje over de Toyota-fabriek in Cambridge: het is de eerste fabriek buiten Japan waar een model van Lexus werd gebouwd. In 2003 voegde Toyota namelijk de productie van de toen actuele RX(350) aan het portfolio van de fabriek toe. Ook de huidige RX ziet in die fabriek het levenslicht.

PRIVATE LEASE Lexus NX

Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.