Callum Skye: in minder dan tien minuten volledig op te laden

Uniek, Engels en elektrisch

Callum Skye
Callum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum SkyeCallum Skye

Ian Callum ken je natuurlijk vooral van zijn Aston Martin- en Jaguar-ontwerpen, maar ook voor zijn eigen automerk Callum neemt de tekenmeester uiteraard het potlood ter hand. We krijgen nu meer te zien van de Callum Skye, de eerste écht eigen auto van de kleine fabrikant.

Ian Callum is in autoland een grote naam. De inmiddels 69 jarige Schot is namelijk verantwoordelijk voor de ontwerpen van heel wat bekende modellen. Van de Aston Martin DB7 tot de Ford Puma en van de Aston Martin Vanquish en DB9 tot de Jaguars XK, XF (2008), XJ (2009) en F-Type. Inmiddels heeft de topontwerper al even een eigen automerk: Callum. Het Callum-avontuur begon met de Vanquish 25, een creatie die in feite weinig meer was dan een aangepaste Aston Martin Vanquish. Callum komt echter ook met een écht eigen auto: de Skye. Een auto van een heel andere orde dan de Vanquish, maar daardoor niet een minder interessante.

De Callum Skye wordt namelijk een eigenzinnige elektrische offroader die tegelijk heftig en bescheiden is. De 4,05 meter lange en 1,9 meter brede elektrische avonturier legt 1.150 kilo in de schaal en moet vanuit stilstand in minder dan 4 tellen de 97 km/h (60 mph) kunnen aantikken. De bescheidenheid zit hem dan ook in zijn bereik. Om het gewicht laag te kunnen houden, hangt Callum namelijk 'slechts' een 42 kWh accu in de Skye, een pakket dat de auto een bescheiden bereik van 274 kilometer moet opleveren. Callum belooft daarnaast een variant met een ''ultra-fast charging battery' die 'in tien minuten' volledig vol is te laden. Daarover zegt het verder nog niets.

Voor het eerst geeft Callum afbeeldingen van het interieur van de Skye vrij. De Callum Skye is een zogenoemde 2+2 en dat betekent dat er achterin zitplaatsen zijn, maar dat die eigenlijk zijn bedoeld voor kinderen. De stoelen achterin zijn overigens uitneembaar. Praktisch! De Skye krijgt een relatief eenvoudig ogende cockpit waarin vrijwel alle bedieningselementen in een verticale strook in de de middenconsole zijn ondergebracht.

De Callum Skye gaat volgens zijn scheppers omgerekend tussen de €93.500 en €128.500 kosten. Later dit jaar volgen meer details.

Lezersreacties (24)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.