Cadillac sust geweten met Escalade Hybrid

Cadillac sust geweten met Escalade Hybrid
Cadillacs Escalade heeft het moeilijk in deze tijden waarin ook bekende Hollywoodsterren massaal met een Prius gaan rijden. Het merk komt nu met een auto waarmee de rappers weer zonder gewetensbezwaren door 'tha hood' kunnen cruisen: de Escalade Hybrid.
Wie bij een hybride denkt aan een flink kleinere motor, is bij de groene Escalade aan het verkeerde adres: hier vinden we een 6,0-liter V8 onder de kap. De hybride technologie zorgt voor een fors lager verbruik: in de stad scheelt het maar liefst de helft, aldus Cadillac. Maar alles is relatief, we hebben het dan nog steeds over 11,5 liter per 100 kilometer binnen de bebouwde kom.
Net als zijn minder milieuvriendelijke broertje is de hybride uitermate compleet uitgerust. Tot de standaarduitrusting behoren een acht inch navigatiesysteem met touchscreen waarop ook de werking van de hybride aandrijving is te zien, lederen bekleding op de stoelen, portierpanelen en tunnelconsole en een elektrisch te openen en sluiten achterklep
Jim Taylor, general manager van Cadillac, ziet het helemaal zitten in de Escalade Hybrid: "Geen enkele andere autofabrikant levert een achtpersoons hybride die zijn inzittenden in alle luxe vervoert en die tevens veel bagage en een zware aanhanger kan meenemen."
De Cadillac Escalade Hybrid is vanaf de zomer van 2008 te koop in de Verenigde Staten. De fabrikant en de importeur bekijken de mogelijkheid om de auto ook in Europa te leveren. De beslissing hierover valt in de komende maanden.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.