Cadillac laat stukje nieuw Escalade zien

XT6-invloeden

Cadillac Escalade teaser

Cadillac meldt wanneer en door wie de nieuwe generatie van de Escalade straks wordt onthuld. Het merk laat daarbij direct een stukje van de voorzijde van de opulente SUV zien.

Niemand minder dan filmregisseur Spike Lee, bekend van onder meer Malcolm X, Jungle Fever en Inside Man, zal op 4 februari een korte film laten zien waarin de vijfde generatie van de Cadillac Escalade zijn debuut maakt. Eerder liet Cadillac al een een afbeelding van het interieur van zijn nieuwe generatie Escalade zien en vandaag laat het merk alvast zien wat we van het front van de kolos kunnen verwachten.

De Escalade, waarvan sinds de introductie van het model eind jaren negentig alleen al in de Verenigde Staten ruim 800.000 stuks zijn verkocht, krijgt een front dat opvallende gelijkenissen vertoont met dat van de kleinere XT6. Dat betekent dat ook de Escalade een brede grille krijgt die aan weerszijden wordt geflankeerd door twee vrij platte koplampunits. Op de hoeken van de bumper vinden we verticaal georiënteerde ledverlichting. In het interieur monteert Cadillac onder meer een gebogen 4K OLED-display. Cadillac roept trots dat er zich in totaal '38 inch diameter' display in de auto schuilhoudt.

De nieuwe Escalade deelt zijn technische basis met de vorig jaar gepresenteerde nieuwe Suburban van Chevrolet. Het huidige model werd in 2013 gepresenteerd en was alleen te krijgen met een 6,2-liter V8. Die achtcilinder staat ook weer op de bestellijst van de Suburban, dus is het relatief veilig om die krachtbron ook weer in de nieuwe Escalade te verwachten. Mogelijkerwijs geeft Cadillac de Escalade ook een tweede V8, een 330 pk sterke 5.3 V8.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum