Cadillac Escalade als Sport Edition

Pak de zwarte verf er maar weer bij

Cadillac Escalade Sport Edition

Cadillac doet in Los Angeles een poging om de aandacht van Lincolns Aviator af te leiden met de Escalade Sport Edition. De auto is - je raadt het al - helemaal zwart.

Wie tegenwoordig een sportief actiemodel wil maken, heeft daar weinig meer dan zwarte verf voor nodig, zo lijkt het. Black Editions, Dark Labels, Black Badges en Black Fire Editions schieten als paddenstoelen uit de grond. Ze hebben één overeenkomst: alles is zo donker mogelijk uitgevoerd. Aan de overkant van de oceaan is dat kennelijk niet anders en dus overgiet Cadillac de normaliter zo rijkelijk met chroom behangen Escalade volledig met zwarte verf. De grille, de raamomlijsting, alle sierelementen en natuurlijk de 22-inchwielen gaan door die tint ogenschijnlijk naadloos in elkaar over en natuurlijk is ook de carrosserie in zwart uitgevoerd.

Behalve die zwarte tint is deze Escalade identiek aan ieder ander exemplaar. Ook deze full-size-SUV wordt dus aangedreven door een 6,2-liter V8 met 420 Amerikaanse pk’s. Cadillac rept met geen woord over een langere ESV-versie van de Sport Edition, dus het lijkt erop dat het pakket is voorbehouden aan de ‘korte’ variant. Het zwarte bad heeft een prijskaartje van 2.700 dollar.

Dit jaar viert de Cadillac Escalade zijn twintigste verjaardag. In vijftien jaren van zijn bestaan stond het model boven aan de verkoopranglijst van zijn segment en General Motors neemt natuurlijk graag de kans waar om ons daarop te wijzen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.