Buick toont toekomstvisie met Avenir

Buick Avenir
Buick AvenirBuick AvenirBuick AvenirBuick AvenirBuick AvenirBuick Avenir
Buick verrast vriend en vijand op de Detroit Autoshow met de Avenir Concept. De auto laat de toekomstige designtaal van het Amerikaanse merk zien.

De naam zegt het al; Avenir is Frans voor toekomst. Met deze conceptauto laat Buick zien welke kant het op wil, zonder daarbij te breken met het verleden. Zo zien we bijvoorbeeld de vroeger zo kenmerkende 'boat tail' en de welving in de heuppartij lijkt een knipoog naar de Riviera van begin jaren 70.

Het is niet alleen uiterlijk vertoon: de mooie koets staat op een nieuw platform, waar onder meer de Cadillac CT6 op zal komen te staan. Onder de kap heeft een nieuwe, direct ingespoten V6 plaatsgenomen. Om de zuinigheid te bevorderen, heeft de motor de mogelijkheid tot cilinderuitschakeling en hij beschikt over een start-stopsysteem. De krachten worden via een negentrapsautomaat met dubbele koppeling naar alle vier de wielen gestuurd.

Hoewel Buick in het ontwerp van de Avenir duidelijk hun eigen erfgoed heeft meegenomen, kunnen we niet negeren dat de auto ook veel trekjes van concerngenoot Opel in zich heeft. Niet vreemd, aangezien Buick een heel scala Opel-derivaten met hun logo erop verkoopt. Opel gaf vorige week nog aan een nieuw vlaggenschip op de lange baan te hebben geschoven, maar wie weet is deze Avenir meer dan alleen toekomstmuziek voor Buick.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.