Buick teaset GL6

Zeszitter voor China in beeld

Buick GL6
Vandaag spieken we weer even over de grens om te zien wat daar te koop is. Buick is van plan de Chinese markt te verrijken met de GL6, een MPV van de oude stempel waarvan we nu een teaser te zien krijgen.

Buick verkoopt in China auto's als de Astra, Insignia en Mokka onder namen als Verano GT, Regal en Encore. Op MPV-gebied heeft het de GL8 op de menukaart staan, een fullsize-MPV waarvan de verre voorvader een verbouwde versie was van de auto die wij als Opel Sintra kenden. Met de GL6 die Buick nu over het voetlicht brengt, voegt het merk op termijn een middelgrote MPV aan z'n Chinese portfolio toe.

De GL6 is een zeszitter waarbij de inzittenden verspreid worden over drie zitrijen. Later dit jaar gaat de auto in de verkoop. De GL8 heeft Buick in ieder geval geen kwaad gedaan: de kolos was in de eerste acht maanden van zijn bestaan goed voor 30 procent van de verkopen in zijn segment.

MPV's zijn in China veel populairder dan in ons deel van de wereld. Net geen 10 procent van de jaarlijks verkochte auto's valt in dat segment. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn al meer dan een miljoen MPV's verkocht.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.