Buick lanceert submerk Avenir

Buick negeert concerngenoot Cadillac

Buick Avenir submerk
Buick heeft zichzelf getrakteerd op een submerk dat zich, hoe kan het ook anders, op de bovenlaag van de premiummarkt wil richten.

Buick plakt de naam Avenir op zijn nieuwe submerk. Daarmee stoft Buick een naam af die we voor het laatst op een studiemodel tegenkwamen dat het productiestadium helaas niet zal halen.

Volgens Buick verschijnen in 2018 de eerste "[...] op concept-cars geïnspireerde modellen" op de markt. De oprichting van een submerk dat zich volledig richt op luxueuze modellen, is een bijzonder gegeven. Buick schoot een productieversie van de reeds aangehaalde Avenir Concept af omdat het model te dicht naar het niveau van concerngenoot Cadillac zou toe kruipen.

Modellen die onder het Avenir-label vallen, zullen zich middels grote wielen, een "3D-grille", en mooie afwerking onderscheiden van hun mindere broers. Daarmee lijkt het submerk op een luxelabel als Vignale, waarmee Ford de Mondeo, Kuga, S-Max en Galaxy naar een hoger niveau tracht te tillen.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.