Buick Avenir Concept niet in productie

Komt te dicht bij Cadillac

Buick Avenir concept-car
Vorig jaar verraste Buick vriend en vijand met de Avenir Concept. Helaas voor liefhebbers van het studiemodel: er komt geen productieversie van.

Dat schrijft Automobile Magazine, dat heeft gesproken met Duncan Aldred, topman van Buick en GMC. Volgens Aldred is de productieversie geschrapt omdat "de sedanmarkt krimpt en General Motors al het sterker wordende Cadillac heeft".

Dat laatste doet natuurlijk vermoeden dat General Motors vreest dat de Avenir - in productievorm - te veel klandizie zou wegsnoepen bij Cadillac, een merk dat de laatste jaren druk is met het vernieuwen van zijn gamma. De laatste nieuwe Cadillac die we tegenkwamen, was de XT5, de opvolger van de SRX. Vorig jaar kregen we de CT6 voor het eerst te zien, een sedan die gezelschap gaat krijgen van een nóg grotere CT. We hopen dat de onlangs in Detroit getoonde Avista Concept een betere toekomst is gegund.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.