'Budgetmerk Volkswagen op de planning'

'Budgetmerk Volkswagen op de planning'
Niets is zo veranderlijk als het management van Volkswagen. Riep topman Martin Winterkorn vorige maand nog dat twaalf merken voor de Volkswagen Group wel even mooi is voorlopig, nu blijken er toch alweer plannen te zijn voor een budgetmerk.

Dat meldt de gezaghebbende krant Der Spiegel, dat zich baseert op uitspraken van woordvoerder Eric Felber. Hij vertelt: "Het idee van een budgetmerk binnen de Volkswagen Groep onder Skoda, Seat en Volkswagen bestaat al langer. Een definitief besluit is echter nog niet genomen."
Volgens insiders mikt het concern met het eventuele budgetmerk vooral op groeimarkten in Azië en Latijns-Amerika. Hier is een enorme groep autokopers die wel auto wil rijden, maar de huidige producten van de Volkswagen Group niet kan betalen. Eén van de nieuwe auto's voor het budgetmerk zou de opvolger van de Volkswagen Santana kunnen worden. Die auto zou dan kunnen putten uit de techniek van de Skoda Rapid, meldt Autocar.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.