Brabus tergt de G-klasse tot 't uiterste

Brabus G V12 S Biturbo
Brabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S BiturboBrabus G V12 S Biturbo
De Mercedes-Benz G-klasse viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum. Maar of 'Das Haus' het destijds zo heeft bedoeld, wagen we te betwijfelen. Deze Brabus V12 S Biturbo heeft namelijk 700 pk!
De Mercedes-Benz G-klasse is één van de weinig overgebleven échte terreinauto's. Al is hij in zijn dertigjarige bestaan wel wat van zijn utilitaire karakter verloren. De nieuwe schepping van Brabus staat helemaal haaks op het idee zoals de Geländewagen ooit is bedoeld. De Brabus G V12 S Biturbo is volgens zijn makers de krachtigste offroader van de wereld. Hij levert 700 pk en een maximaal koppel van 1.320 Nm. Al is dat in de auto beperkt tot 1.100 Nm. Brabus gebruikt daarvoor het motorblok dat we kennen uit de S600. Voor de gelegenheid is het opgeboord van 5,5- naar 6,3-liter. Brabus geeft een prijs op vanaf 379.000 euro, maar reken er op dat daar voor Nederland nog een flinke bak belastingen bijkomt. Het monster gaat van 0 naar 100 km/u in 4,3 seconden en de topsnelheid is afgeregeld op 240 km/u. Brabus claimt dat de auto zonder die begrenzer dooraccelereert naar 260 km/u. Natuurlijk is ook het uiterlijk aangepast aan het sinistere karakter van de techniek. Zo is er keuze uit een assortiment wielen van 20 en 22 inch en een uitgebreid spoilerpakket. Onder de koplampen is zelfs LED dagrijverlichting geplaatst, zodat de G op z'n oude dag hoogmodieus wordt. De treeplanken worden ook verlicht met LED-techniek als de auto wordt ontgrendeld. In het interieur is om te beginnen een snelheidsmeter geplaatst die tot 280 km/u kan aanwijzen. De dorpellijsten hebben een verlicht Brabus-logo en er is een handgemaakt lederen interieur geplaatst. Verder is er natuurlijk flink veel multimedia-apparatuur aan boord. Denk aan een dvd-wisselaar, een tv, game console en acht inch LCD-schermen op de hoofdsteunen. Bij het audiosysteem horen infrarood koptelefoons.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.