'BMW werkt aan elektrische iM2'

M-feest!

BMW M2 CS
BMW M2 CSBMW M2 CSBMW M2 CSBMW M2 CSBMW M2 CS

De BMW M2 is in elke variant al een absolute pretmachine, ongeacht of je plaatsneemt in de sportstoelen van de reguliere versie, van de M2 Competition of die van de M2 CS. BMW's M-divisie werkt naar verluidt aan een elektrische versie van de M2 waarmee je alle bestaande versies van de coupé het snot voor de ogen rijdt.

Het normaliter goed ingelichte Engelse autotijdschrift Car schrijft dat BMW's M-afdeling een volledig elektrische M2 in de ontwikkelingskamers heeft staan, een auto die vooralsnog onder projectnaam Katharina door het leven gaat. De elektrische M2, die volgens BMW's naamstrategie mogelijk iM2 gaat heten, is volgens Car in het leven geroepen om volgend jaar de vijftigste verjaardag van BMW's M-divisie te vieren.

De elektrische BMW M2 zou een soort verjaardagscadeau van BMW M aan zichzelf zijn. De 'iM2' zou volgens Car 'een megawatt' aan vermogen krijgen. 1.000 kW dus, een bizarre hoeveelheid kracht, dat zich laat omrekenen tot 1.360 pk. De elektrische BMW M2 zou in staat zijn om in zo'n 2 tot 2,5 tellen naar een snelheid van 100 km/h te sprinten. Volgens Car doen er al geruchten de ronde dat Project Katharina een ronde op de fameuze Nürburgring-Nordschleife in minder dan 7 minuten af kan leggen. Wie al met de portemonnee in de aanslag zit, moet nog even geduld hebben. Vooralsnog zou de elektrische BMW M2 puur een project zijn en zou er nog geen officieel groen licht voor de komst van de auto zijn gegeven.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie

Alphabet
BMW 218i Gran Coupé Business Edition (4D/7A)
€ 799
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.