BMW M8 Cabrio gespot

Verraden door de buitenspiegels

BMW M8 Cabrio Spyshots

We kennen de BMW 8-serie inmiddels als 840d en M850i in open en gesloten vorm. De Gran Coupé kwam al gecamoufleerd voorbij, net als topversie M8 coupé. De open variant van de M8 hebben we niet eerder gezien, maar dankzij Roland Hooijmans komt daar vandaag verandering in!

Roland kwam de open M8 tegen op een locatie die nogal ver afstaat van de idyllische kustwegen waar BMW z’n topcabrio ongetwijfeld het liefst ziet rijden: een regenachtige ‘Raststätte’  langs de Duitse autobahn. Omdat de M850i ook al is uitgerust met imposante M-bumpers, wordt niet meteen duidelijk dat het hier om een M8 gaat. De buitenspiegels en de vier uitlaateindstukken maken echter duidelijk dat het hier niet om een M-Performance, maar om een écht M-product gaat. Natuurlijk is ook de rest van de koets nog dikker aangekleed dan bij de bekende versies, maar dat is dankzij het camouflagemateriaal lastig te zien.

Van de M8 Coupé weten we dat-ie als M8 Competition verschijnt, waarbij het ‘Competition’ net als bij de M4 voor nog meer sportiviteit staat. Bij de M4 kan ook de cabrio als Competition worden besteld, dus er is weinig reden om aan te nemen dat dit hier anders zal zijn. Onder de kap treffen we ook hier naar alle waarschijnlijkheid de 4,4-liter V8 uit de M5 aan, al zal die hier met 630 pk nog iets sterker zijn dan in die top-5.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.