BMW toont productieversie iNext

Spelen in de Zweedse sneeuw

BMW iNext

Waar onze spionagefotografen soms dagen in de kou tussen de bosjes liggen voor de laatste scoops, maakt BMW het hen de laatste tijd wel heel gemakkelijk. Het merk komt nu (wederom) zelf met beelden van een gecamoufleerde nieuwkomer. Dit keer is het een hele belangrijke: de productieversie van de iNext!

In het Zweedse Arjeplog is BMW naar eigen zeggen druk bezig met een serie tests onder extreme omstandigheden voor alle componenten van de aandrijflijn, de wielophanging en het onderstel. BMW heeft nog even de tijd voor de afrondende testfase, want pas over twee jaar rolt de volledig elektrische auto van de productieband in het Duitse Dingolfing. Met de iNext geeft BMW het startschot voor een geheel nieuwe lijn elektrische auto’s. Hoewel er eerder ook een elektrische X3, de iX3, zal verschijnen, is ook de iNext een belangrijke stap in de strijd tegen de elektrische SUV's en cross-overs die steeds meer concurrenten in huis hebben. De iNext is echter vanaf het begin als vaandeldrager van BMW's innovaties uitverkoren en zal dus nog een flinke stap verder gaan dan die auto. Letterlijk, want de actieradius moet om te beginnen flink groter zijn. Ook autonoom rijden speelt echter een grote rol bij de iNext. 

Bij de tests in de bittere Zweedse kou wordt naast het weggedrag onder extreme weersomstandigheden ook het opladen van de batterijen bij lage temperaturen geanalyseerd. De Duitsers doen er dus alles aan om goed beslagen ten ijs te komen. Terecht, want vrijwel alle premiummerken zijn bezig met hun opmars in het elektrische segment. Na de I-Pace, die de Nederlandse showrooms eind vorig jaar overspoelde, staan nu de Audi E-tron en de Mercedes EQC op de agenda voor hun marktintroductie. De i3 moet het nog even zien uit te zingen als enige volledig elektrische BMW totdat de iX3 in 2020 verschijnt.  Een jaar later is het dan eindelijk de beurt aan de iNext.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (75) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.