| Uitvoering | iX xDrive40 Excellence |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 91.000 km |
| KM-stand laatst | 91.000 km |
Nieuwe ervaring
Het moet niet gekker worden, in 6 maanden de derde auto…..
Ik kwam van 535i GT, naar 330e Touring , naar 530e LCI Touring, naar de keuze nu voor iX.
Ivm nekhernia toch gekeken naar een luchtgeveerde auto, iets hoger ivm in en uitstappen en ruimte op de achterbank. En elektrisch, n.a.v. mijn ervaring met de i5.
Dan kom je dus bij een iX uit.
Proef gereden, 2 uur en 100km met een standaard onderstel, wat al comfortabel was.
Op aanraden van de BMW dealer, ivm gezondheid, toch verder zoeken naar een beschikbare MET Luchtvering.
En eindelijk gevonden.
Wat me echter nog wel moet gaan bevallen, is de korte zitting van de stoelen. Ik heb lange bovenbenen. Die 2 uur ging wel, maar laatst heb ik 4 uur in de auto gezeten. De huidige 530 heeft sportstoelen met verlengers die ondersteunen.
Ook zal ik moeten wennen, dat ik mijn thermosbeker met koffie “op de grond” moet zetten.
Al met al, is dit dus de 3de auto in 6 maanden. Als de nekhernia niet erger was geworden, hadden we zeker nog in de 530 blijven rijden. Heerlijke auto, mooie configuratie, maar nood breekt wet.
Ik ben wel benieuwd naar de ervaringen van bezitters mbt het verbruik van de iX. Ik hoop minimaal 350km per dag te kunnen halen, als ik m thuis vol laad.
Tot zover… over 14 dagen wordt i afgeleverd.