BMW 6-serie coupé in voorjaar getoond

BMW Concept 6-serie Coupé
De BMW 6-serie cabriolet verwachten we eind maart op de Nederlandse wegen. De coupé wordt in de maand daarna voor het eerst aan het publiek getoond.
AutoWeek's Stéphan Vermeulen maakt op het moment de eerste kilometers met de nieuwe BMW 6-serie cabriolet. Daarvan verwachten we dus zeer binnenkort de eerste rij-indruk. Bij het verspreiden van de eerste informatie over die auto werd gemeld dat we aan het einde van maart de eerste exemplaren in het verkeer kunnen verwachten. Vervolgens wordt in april de coupéversie van die auto op de autobeurs in Sjanghai getoond. De concept car daarvan stond op de autosalon van Parijs. In eerste instantie zal ook de coupé te koop zijn als 640i en 650i; de simpelere uitvoeringen volgen later. Naast de coupé en de cabriolet wordt de 6-serie op termijn ook uitgebreid met een vierdeurs coupé, die de Mercedes CLS moet gaan beconcurreren. Daarvan hebben we onder de naam Gran Coupé ook al een studiemodel gezien. Tot slot wordt er natuurlijk ook weer ruim baan gegeven aan de M6. Die wordt opnieuw rechtstreeks afgeleid van de M5, die ook nog geïntroduceerd moet worden. Het aantal pk's dat die gaat leveren, is nog een goed bewaard geheim. De laatste geruchten spreken van 570 stuks. Wat we wel al zeker weten is dat de V10 is ingeruild voor een V8 met twee turbo's. De coupe komt pas in de herfst in de showrooms te staan.

Lezersreacties (73) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.