BMW 6-serie Cabrio laat meer zien

BMW 6-serie Cabrio laat meer zien
BMW 6-serie Cabrio laat meer zienBMW 6-serie Cabrio laat meer zienBMW 6-serie Cabrio laat meer zienBMW 6-serie Cabrio laat meer zienBMW 6-serie Cabrio laat meer zienBMW 6-serie Cabrio laat meer zienBMW 6-serie Cabrio laat meer zien
De BMW 1- en 3-serie trekken bij de testauto's alle aandacht naar zich toe, maar er komt toch echt ook een nieuwe 6-serie aan. Deze keer kwam onze fotograaf de cabriolet tegen, die inmiddels met minder camouflage rondrijdt.
Het front van de nieuwe 6-serie krijgt overduidelijk trekken van dat van de Vijf en de Zeven. BMW speelt hier overduidelijk op veilig: het ontwerp van de huidige generatie is altijd enigszins omstreden gebleven. Het nieuwe ontwerp is dan ook onder Adrian van Hooydonk tot stand gekomen, en niet meer onder supervisie van de controversiële Chris Bangle.
Technisch verandert er ook het nodige. Momenteel heeft de 6-serie alleen nog ongeblazen benzinemotoren en een turbodiesel onder de kap. Het gamma start voortaan waarschijnlijk met de 306 pk sterke 3,0-liter turbomotor. Daarboven komt een 407 pk sterke V8 en de topper wordt weer de M6. Die krijgt een V8 met twee turbo's en een vermogen van meer dan 550 pk onder de kap. Ook komt er weer een zescilinder turbodiesel.
We verwachten dat BMW de nieuwe 6-serie in 2011 onthult. De marktintroductie volgt rond de jaarwisseling van 2011/2012.

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.