Bijna 10 procent bedrijven biedt geen optie voor elektrische leaseauto

Grotere vloot, vaker een EV's

fiat 500e vs. peugeot e-208

Als het aan staatssecretaris Vivianna Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) ligt, kunnen zakelijke rijders vanaf 2025 alleen nog kiezen voor een elektrische leaseauto. Eer dat mogelijk is, moet er nog een hoop gebeuren. Uit onderzoek blijkt dat bijna 10 procent van de Nederlandse bedrijven nog geen mogelijkheid biedt om een elektrische leaseauto te kiezen.

Uit de dit jaar voor het eerst gepresenteerde Fleet Mobility Monitor van Fleet Support blijkt dat er nog genoeg bedrijven zijn die geen optie bieden om een elektrische leaseauto te rijden. In de Fleet Mobility Monitor zijn de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar de mobiliteitsregelingen van 61 grote en middelgrote bedrijven uit 15 verschillende bedrijfstakken. 9 procent van de respondenten geeft aan geen optie te bieden om elektrisch te rijden.

Uit de cijfers blijkt onder meer dat er bij bedrijven met meer dan 750 leaseauto's in de vloot vaker gekozen wordt voor volledig emissievrije auto's dan bij bedrijven met kleinere wagenparken. Bij bedrijven met een kleinere leasevloot is het aandeel van benzineauto's groter dan bij grotere fleetowners. Hoewel diesels uit de gratie lijken te raken, biedt 54 procent van de bedrijven nog de mogelijkheid een zelfontbrander te kiezen.

Opvallend is de vrijheid die bedrijven bieden wat betreft de tanklocatie. 60 procent van de respondenten geeft aan niet aan te sturen op een bepaalde tanklocatie, wat betekent dat er nog veelvuldig op dure locaties zoals bijvoorbeeld langs de snelweg wordt getankt. Fleet Support geeft aan dat dit op jaarbasis honderden euro extra's per leaseauto kan kosten, tevens omdat 38 procent van de respondenten ook toestaat duurdere 'premiumbrandstoffen' te tanken.

Lezersreacties (38)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.