Bentley Continental GTC lager en sportiever

Productiemodel blijft dichtbij EXP 10-concept

Bentley Continental GTC Spyshots
Bentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC SpyshotsBentley Continental GTC Spyshots
In z'n GT-coupévorm liet de nieuwe Bentley Continental zich al eerder zien, cabriovariant GTC zien we vandaag voor het eerst. De auto wordt duidelijk lager en sportiever dan z'n voorgangers.

Toen de EXP 10-concept car vorig jaar gepresenteerd werd gingen er nog geruchten dat de auto als blauwdruk voor een kleinere Bentley-coupé zou dienen, maar hoewel ook die auto nog op de rol staat vindt Bentley het eerst tijd om de bestaande Continental-reeks te vervangen.

Laat je niet misleiden door de enorme spatborden: de exemplaren op de testauto maken onderdeel uit van de camouflage. Toch zal ook het productiemodel optisch wat breder zijn dan de huidige, niet in de laatste plaats omdat de neus een stuk lager wordt. Waar het huidige model een hoge, imponerende Bentley-motorkap heeft, krijgt de nieuwe door z'n lager gemonteerde grille een sportiever voorkomen.

Het GTC-gedeelte – het dak dus- is dan weer duidelijk herkenbaar. De kap spant zich op min of meer dezelfde wijze over de inzittenden heen als bij het huidige model het geval is en ook de vooruit met het miniscule zijruitje ter hoogte van de buitenspiegels hebben we eerder gezien.

De W12 die Bentley in de Bentayga schroeft zal ongetwijfeld ook in de open nieuweling te horen zijn. De topmotisering krijgt gezelschap van een V8-versie, maar ook een plugin-variant valt niet uit te sluiten. Omdat de Continentals straks op het onderstel van de nieuwe Panamera komen te staan is het overhevelen van diens hybride aandrijflijn een koud kunstje.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.