Bentley Bentayga krijgt Speed-versie

Mega-SUV rent zich rot op de 'Ring

Bentley Bentayga Speed spyshots
Tijdens de IAA van Frankfurt trekt Bentley eindelijk het doek van de Bentayga. Vandaag zien we de mega-SUV als Speed-uitvoering over de Nürburgring denderen.

Wie een kijkje neemt in een van Bentley's showrooms, komt daar exclusieve modellen tegen die stuk voor stuk als 'snel' te bestempelen zijn. Toch maakt het merk onderscheid tussen z'n snelle en nóg snellere modellen. Met de toevoeging 'Speed' worden auto's in die laatste categorie aangeduid, en het lijkt erop dat ook de eerste SUV van het merk - de Bentayga - als Speed op de markt verschijnt.

We zien een Bentayga met een extra lip onder de voorbumper en grotere koelopeningen. We gaan ervan uit dat Bentley de nieuwe 6,0-liter W12 TSI - die het in de basis tot 608 pk schopt - voor de Speed-versie van meer vermogen heeft voorzien.

Tijdens de IAA wordt de reguliere - op het platform van de nieuwe Audi Q7 geplaatste - Bentayga aan het grote publiek voorgesteld. Het uiterlijk daarvan is overigens geen geheim meer. We hebben de auto al bijzonder vaak in camouflagekostuum voorbij zien komen en vorige maand verscheen de luxueuze Brit al als schaalmodel op internet.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.