Bentley Bentayga krijgt broers!

Coupé, verlengde versie en spierbundel op komst

Bentley Bentayga krijgt broers!
Het is alweer ruim een jaar geleden dat we voor het eerst kennismaakten met de Bentayga, een luxueuze SUV uit de stal van Bentley. Het lijkt er sterk op dat de Bentayga enkele broeders gaat krijgen.

Dat blijkt uit berichtgeving van het Britse Autocar, dat gesproken heeft met Wolfgang Duerheimer, CEO van Bentley. Al in november vorig jaar vingen we geruchten op over de mogelijke komst van een Bentayga-met-aflopende-daklijn. Duerheimer zegt er "[...]vertrouwen in te hebben dat hij komt", al zouden de plannen nog niet officieel goedgekeurd zijn.

Mocht de Bentayga Coupé op de markt verschijnen, dan zal dat waarschijnlijk niet voor 2019 gebeuren. Rond die tijd zal de reeds bekende Bentayga een kleine bijpuntsessie krijgen, een uitgelezen moment voor Bentley om een nieuwe variant aan de wereld voor te stellen.

Het ligt voor de hand te denken dat de Bentayga uitgerekt zal worden voor, met name, klanten in het Midden-Oosten en China, regio's waar auto's met extra centimeters tussen de wielen sinds jaar en dag extra aantrekkingskracht hebben.

Naar verluidt zit ook een performanceversie van de Bentayga in het vat, een versie met een onder handen genomen W12 die het in theorie moet gaan opnemen tegen de Range Rovers SVR en Porsches Cayenne van deze wereld.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.