AutoWeek-lezer spot: Fiat Toro

Italiaanse pick-up met Japanse genen

Fiat Toro spy shot (foto Jeroen Elink Schuurman)
Fiat Toro spy shot (foto Jeroen Elink Schuurman)Fiat Toro spy shot (foto Jeroen Elink Schuurman)Fiat FCC4Fiat FCC4Fiat FCC4Mitsubishi L200Mitsubishi L200
Fiat is druk aan het testen met haar versie van de Mitsubishi L200. De pick-up gaat vermoedelijk Toro heten en komt volgend jaar op de markt.

"Tijdens mijn vakantie kwam ik in de Italiaanse Alpen deze twee gecamoufleerde modellen tegen. Ik heb ze goed bekeken maar kon geen enkele indicatie van het merk vinden. Heeft u enig idee wat dit is?", mailt Jeroen Elink Schuurman ons. Doorgaans herkennen onze spottersogen direct wat er zich schuilhoudt onder al het afplakplastic maar deze keer moesten we even speuren naar aanwijzingen.

Maar we zijn eruit, Jeroen: je hebt een nieuwe grote pick-up van Fiat gefotografeerd, die volgens sommige bronnen als Toro op de markt gaat komen. Plotseling schoot ons namelijk te binnen dat Fiat vorig jaar in Sao Paulo de FCC4 (foto 4, 5 en 6) liet zien, een concept-car die we toen omschreven als een kruising tussen een vierdeurscoupé en een pick-uptruck.

Het studiemodel was bijna vijf meter lang en als we deze spionagefoto's bekijken, zijn er voor het productiemodel maar weinig centimeters af geschraapt. Wel is de 'double cab' ontdaan van zijn scherpe concept-randjes.

Fiat werkt voor de pick-up samen met Mitsubishi; de Toro is in de basis de nieuwe L200 van het Japanse merk (foto 7 en 8), maar krijgt zijn eigen front en kont. Of de Italiaanse versie ook zijn eigen krachtbronnen krijgt, is nog even afwachten maar ligt wel voor de hand. Er is sowieso keuze uit voor- of vierwielaandrijving en een automaat of handbak.

De nieuwe pick-up van Fiat, die de Strada opvolgt danwel aanvult, wordt volgend jaar officieel gepresenteerd en is in eerste instantie bedoeld voor de Zuid-Amerikaanse markt, al zul je 'm vermoedelijk ook in (Zuid) Europa kunnen krijgen.

PRIVATE LEASE Fiat

DirectLease
Fiat 500 1.0 Hybrid (3D/6H)
€ 305
 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.