Autoproductie Rusland nog maar een derde van 2021

Ingestort

Lada

De Russische auto-industrie is dit jaar enorm ingestort. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn in Rusland slechts 325.000 personenauto's gebouwd, zo meldt Rosstat. Het productievolume is daarmee nog maar net een derde van wat het in de eerste acht maanden van 2021 was.

Diverse automerken hebben zich volledig teruggetrokken uit de Russische markt en ook diverse grote toeleveranciers hebben Rusland als gevolg van de inval van Oekraïne de rug toegekeerd. De productie van nieuwe personenauto's daalt dan ook gestaag. In augustus zijn er in Rusland slechts zo'n 25.000 nieuwe personenauto's geproduceerd, bijna bijna 70 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Dat brengt het totaal aantal nieuwe personenauto's dat in de eerste acht maanden van dit jaar in Rusland is gebouwd op slechts 325.000 stuks. Dat zijn er zo'n 65 procent minder dan er tussen januari en augustus vorig jaar van de productiebanden liepen. In die periode van 2021 werden in Rusland namelijk nog ruim 916.000 personenauto's gebouwd. Lada, de grootste autofabrikant van Rusland, schroeft langzaam maar zeker de productie van zijn auto's weer op.

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.