Autonome Opel onderweg

Oude Insignia met nieuwe techniek

Opel Insignia autonoom
Opel presenteert in september een Insignia die in staat is om zichzelf geheel autonoom te redden op de snelweg.

Opel maakt deel uit van Ko-HAF, Kooperatives hochautomatisiertes Fahren, een collectief dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van autonome techniek. Het project ging medio 2015 van start en zal in november dit jaar eindigen. Voor het zover is, krijgen we van Opel een autonome Insignia te zien, een exemplaar van de vorige generatie.

Naar eigen zeggen houdt Opel zich tijdens het project vooral bezig met het ontwikkelen van digitale kaarten en de wijze waarop de auto de besturing weer teruggeeft aan de bestuurder, indien daar om wordt gevraagd. Ook ontwikkelt Opel een systeem dat de bestuurder in de gaten houdt op het moment dat de auto in autonome modus rondgaat. Verder maakt de ontwikkeling van een prototype dat zich op de snelweg moet kunnen redden, deel uit van Opels takenpakket. In september krijgen we de testauto te zien.

Opel maakt sinds kort onderdeel uit van de PSA Groep, een concern dat op zijn beurt ook bezig is met de ontwikkeling van autonome techniek. Peugeot omarmt nu Tommy, een specialist in software voor autonome auto's, voor de ontwikkeling van zijn zelfsturende modellen. PSA Groep heeft de 3008 als uitverkorene aangewezen. De cross-over zal in september geheel zelfstandig door de straten van Singapore rijden.

De ontwikkeling van autonome auto's maakt bij het Franse concern deel uit van het Push to Pass-programma, de groeistrategie van de PSA Groep. Als de tests in Singapore met succes zijn afgerond, wil zowel de PSA Groep als Tommy ook in andere grote steden gaan testen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.