Audi TT RS behoudt vijfcilinder

Audi TT Roadster spyshots
De nieuwe generatie van de Audi TT RS blijft gebruikmaken een vijfcilinder turbomotor. Dat heeft technisch projectmanager Markus Siewart bevestigd. De geruchten over een opgepompte viercilinder kunnen daarmee de prullenbak in.

Caradvice schrijft dat Markus Siewart inhoudelijk nog niets kwijt wil, maar dat de 2,5-liter vijfpitter vaststaat. Bovendien belooft hij dat de motor meer vermogen levert dan zijn voorganger (360 pk) - ondanks de verscherpte uitstooteisen. Eerder dit jaar lanceerde Audi de A3 Clubsport Quattro Concept, eveneens met de 2,5-liter vijfcilinderturbo. Deze motor werd voor de gelegenheid opgepookt tot maar liefst 525 pk, waardoor we van de TT RS flink wat mogen verwachten.

De opper-TT laat voorlopig nog wel even op zich wachten. In november start de levering van de standaard TT, terwijl de Roadster (hier op de foto) komende maand op de autosalon van Parijs gepresenteerd wordt. De TT RS wordt pas in 2017 verwacht.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.