Audi Q5 e-tron: grote broer voor Q4 e-tron

ID6 met vier ringen

Audi Q5 e-tron
Audi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tronAudi Q5 e-tron

Audi heeft in een nieuwe SUV gepresenteerd die luistert naar de naam Q5 e-tron. Hoewel dat doet vermoeden dat de auto iets te maken heeft met de bekende Q5, is dat absoluut niet het geval.

Audi heeft nu zelf het doek getrokken van een nieuwe elektrische SUV waarvan AutoWeek je in augustus al de eerste foto's kon laten zien. Het betreft de Q5 e-tron, een elektrische SUV die helemaal niets met de Q5 heeft te maken. De Q5 e-tron is namelijk tot de Q4 e-tron wat de alleen in China verkochte Volkswagen ID6 tot de ID4 is.

Net als die Volkswagen ID6 is deze Audi Q5 e-tron vooralsnog exclusief voor de Chinese markt bestemd. De SUV is 4,88 meter lang en heeft en wielbasis van 2,97 meter. Deze maten zijn identiek aan die van de ID6. Het mag geen verrassing heten dat het interieur van de Q5 e-tron is overgeheveld uit zijn kleinere elektrische broer, de Q4 e-tron.

Audi Q5 e-tron

Audi Q5

De Q5 e-tron is de productieversie van een naamloze concept-car die Audi tijdens de onthulling van de A6 e-tron Concept liet zien. De elektrische SUV komt op de Chinese markt als 35 e-tron, 40 e-tron en 50 e-tron. De 35-variant heeft een 177 pk elektromotor op de achteras, de 40 e-tron een unit met 204 pk en de 50 e-tron krijgt twee elektromotoren die samen goed zijn voor 299 pk.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.