Audi Q2 schemert door

Tweede teaser heeft wél nut

Audi A2 teaser
Eerder deze week kregen we van Audi een nietszeggende teaser van de aanstaande Q2 te zien. Vandaag zien we de auto onder een doorschijnend doek staan.

Met de teaser die Audi eerder deze week de wereld in stuurde, schoten we eerlijk gezegd weinig op. Het enige dat we er wijzer van werden, was het gegeven dat de auto er nu toch echt aan zat te komen. Vandaag heeft Audi zijn nieuwe, compacte cross-over onder een wit doek geparkeerd.

Het is voor het eerst dat de Q2 daarmee daadwerkelijk zelf in beeld komt. We zien zijn koplampen doorschemeren en ook aan de achterzijde is iets van de bilpartij zichtbaar geworden.

De Q2 is de productieversie van de eerder getoonde Crosslane Concept. Wat naamgeving betreft is de Q2 een bijzonder geval. Aanvankelijk wilde Audi de kleine broer voor de Q3 al zo noemen, maar Fiat Chrysler Automobiles gooide roet in het eten door te melden dat de aanduidingen Q2 en Q4 al door Alfa Romeo gereserveerd waren voor auto's met een sperdifferentieel (Q2) en vierwielaandrijving (Q4). Het zou Q1 worden, al wist Audi in december te melden dat er toch voor Q2 gekozen kon worden. De twee bedrijven hebben onderling een deal gesloten om dat voor elkaar te krijgen.

PRIVATE LEASE Audi Q2

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.