Audi pakt uit tijdens IAA

Twee concept-cars en nieuwe RS4 Avant!

Audi teaser
Audi heeft een lichtje geschenen op wat het allemaal klaar heeft staan voor de IAA in Frankfurt.

Audi toont alvast een teaser van een van de concept-cars waarmee het merk zich de afgelopen maanden bezig heeft gehouden. Audi spreekt van een SUV-Coupé met een lengte van 4,9 meter, een studiemodel dat is gebaseerd op de e-Tron Sportback Concept. De showauto heeft elektromotoren, die gezamenlijk ruim 500 pk leveren. De concept-car is uitgerust met techniek die de auto tot een snelheid van 130 km/h volledig zelfstandig door het verkeer kan laten gaan. Het gaat om autonomie van niveau 4.

Daar blijft het niet bij. Audi neemt namelijk ook een studiemodel mee met een nog hogere mate van autonomie: niveau 5. In een auto met een dergelijke autonomieniveau hoeft de 'bestuurder' helemaal niet meer om te kijken naar het stuur en de pedalen. Audi spreekt van een D-segmenter met vier elektromotoren. Het model moet een actieradius van 700 tot 800 kilometer kunnen halen.

Audi Sport neemt een hagelnieuwe RS4 Avant mee naar Frankfurt en de sportafdeling laat weten dat ze ook een achterwielaangedreven model meebrengt. Mogelijkerwijs betreft het een achterwielaangedreven R8.Dat laatste is een extreme zeldzaamheid bij het merk, dat al jaren Quattro-aandrijving voert op zijn sportmodellen.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.