Audi legt Spider-Man op nieuwe A8

Duitse toplimo debuteert in film

Audi A8 teaser
Audi's vierde generatie A8 debuteert op het witte doek. In de film Spider-Man Homecoming zal Audi's nieuwe vlaggenschip voor het eerst te zien zijn. Voor de gelegenheid wordt de al slingerend de wereld reddende superheld op een ingepakt exemplaar gelegd.

Over zo'n twee weken presenteert Audi de geheel nieuwe A8. De vierde generatie wordt op 11 juli ongetwijfeld uitgebreid belicht, maar dat betekent niet dat de auto dan voor het eerst te zien zal zijn. Op 7 juli gaat de film Spider-Man: Homecoming in première. Het is die superheldenfilm waarin de A8 al opduikt. Audi legt de hoofdrolspeler van die film vandaag al op het nieuwe model.

De vierde generatie Audi A8 (D5) maakt gebruik van het MLBevo-platform, een basis waar ook de Audi Q7 en Bentley Bentayga op zijn geplaatst. Dankzij zijn nieuwe platform zal de sedan tot zo'n 200 kilo lichter zijn ten opzichte van het model dat nu in de showrooms staat. Onder de kap verwachten we - naast de al bevestigde 6,0-liter W12 - uiteraard weer een selectie benzine- en dieselmotoren tegen te komen. Designtechnisch borduurt de A8 voort op het ontwerp van het huidige model, al is het design doorspekt met invloeden van de Prologue Concept. De auto moet onder andere semi-autonoom door het verkeer kunnen gaan én de toplimo krijgt een actief onderstel dat garant moet staan voor comfort.

PRIVATE LEASE Audi A8

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.