Nu al Audi E-tron GT prijzen

Net zo snel als de auto zelf

Audi e-tron GT
Audi e-tron GTAudi E-tron GT gelektAudi E-tron GT gelektAudi E-tron GTAudi E-tron GTAudi E-tron GTAudi E-tron GTAudi E-tron GTAudi E-tron GT

De Audi E-tron GT is nog maar net gepresenteerd, maar Ingolstadt maakt nu al de prijzen van het sportieve elektrische model bekend.

Normaal gesproken zit er gerust een paar maanden tot zelfs een jaar tussen de onthulling en de marktintroductie van een model. Dat is niet het geval bij de Audi E-tron GT. Die werd om precies te zijn afgelopen dinsdag aan het wereldwijde publiek voorgesteld en krijgt nu al zijn Nederlandse prijskaartje.

De voorlopige vanafprijs ligt op € 104.895. Voor dat geld  staat simpelweg de ‘E-tron GT’ klaar. De voorlopig simpelste versie heeft nog altijd vierwielaandrijving en 476 tot kortstondig 530 pk (boostmodus), dus op dat vlak is er alvast niets te klagen. Ook een accu met een nettocapaciteit van 86 kWh is standaard, goed voor een WLTP-bereik van 487 km.

Ter ere van de introductie van dit model komt Audi – hoe kan het ook anders – ook meteen met twee introductieversies. De E-tron GT Edition Zero kost € 127.995 en heeft onder meer MMI Navigatie Plus, climatecontrol met drie zones, 21-inch lichtmetaal, interieurvoorverwarming/koeling en matrix-ledkoplampen met laserfunctie. Ook de elektrisch verstelbare sportstoelen, Bang & Olufsen-audio en een rijassistentiepakket zijn zaken die aan de neus van de reguliere GT voorbijgaan.

Wie nog meer opsmuk wil, kan voor diezelfde € 127.995 overigens ook kiezen voor een E-tron GT Edition Zero Competition. De toevoeging ‘Competition’ brengt dan nog sportiever meubilair en wat uiterlijkheden, zoals in zwart uitgevoerde Audi-ringen. Nu het daarover toch gaat: de nog snellere RS heeft ook zwarte logo’s, maar nog geen prijskaartje.

Ook het vervolg van de E-tron GT-introductie moet vlot verlopen: bestellen kan vanaf 18 februari, rijden vanaf mei.

PRIVATE LEASE Audi e-tron GT

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (117) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum