Aston Martin Vantage S gesnapt

Uitlaatverdubbelaar

Aston Martin Vantage S
Aston Martin Vantage SAston Martin Vantage SAston Martin Vantage SAston Martin Vantage SAston Martin Vantage SAston Martin Vantage S
Een nieuwe Aston Martin Vantage tegen het lijf lopen, is altijd bijzonder. Maar als dat op de oprit van Aston Martins testcentrum bij de Nürburgring gebeurt, is het zaak om extra op te letten.

Op het eerste gezicht is er bar weinig aan de hand met deze Aston Martin Vantage, maar er is één belangrijk verschil met de auto die enkele maanden geleden werd onthuld. In plaats van één uitlaat aan elke kant beschikt deze auto namelijk over twee exemplaren. Dat detail is het enige waaraan is te zien dat het hier niet om een reguliere Vantage, maar om de nipt snellere Vantage S gaat. Verwacht geen al te groot spektakel, want de S-versies zijn altijd tamelijk mild. Met enkele tientallen pk's erbij kruipt de normaliter 510 pk sterke Vantage richting de 550 stuks. De AMG-V8 is in de standaard auto al goed voor een 0-100-tijd van 3,6 seconden, groot zal het verschil dan ook niet zijn.

Gedurende het lange leven van de vorige Aston Martin (V8) Vantage kwamen er steeds heftiger versies en de kans is groot dat dat ook bij de nieuwe generatie gaat gebeuren. Nog krachtiger V8-varianten of zelfs versies met een V12, zoals de 'oude' V12 Vantage en V12 Vantage S, zijn dan ook niet uit te sluiten. Voordat het zover is, maken we ook nog kennis met een open Roadster.

*Update*

Bij nader inzien blijkt dat ook de reguliere Vantage als optie met vier uitlaten geleverd kan worden. Dat doet niets af aan het feit dat het hier hoogstwaarschijnlijk om de Vantage S gaat, maar neemt wel een stevige hap uit de bewijsvoering. Excuses!

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.