Aston Martin Vantage AMR onthuld

Lichter én met handbak!

Aston Martin AMR Pro handbak
Aston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbakAston Martin AMR Pro handbak

Aston Martin heeft een AMR-versie van de Vantage gepresenteerd. De auto is niet alleen lichter dan het origineel, maar heeft ook nog eens een handgeschakelde transmissie in plaats van een automaat!

Eind 2017 maakte de wereld kennis met de huidige Vantage, een auto met een 510 pk en 685 Nm krachtige 4.0 V8 van Mercedes-AMG in zijn neus. Die achtcilinder was tot op heden altijd gekoppeld aan een achttraps automaat van ZF, maar dat verandert nu. Aston Martin komt namelijk met een sportiever ingestelde AMR-versie op de proppen, een variant die lichter is en ook nog eens over een handbak beschikt.

Die handgeschakelde versnellingsbak is door Graziano ontwikkeld, maar het is er niet zomaar eentje. Naast het feit dat de verzetten zijn ingedeeld volgens het dog-leg-principe (de tweede en derde versnelling zitten dus tegenover elkaar), is het ook nog eens een transmissie met zeven versnellingen. Wie die verzetten kundig inlegt, moet de Vantage AMR in vier tellen aan een snelheid van 100 km/h kunnen helpen. De reguliere Vantage, met automaat, is met een sprinttijd van 3,6 tellen overigens iets sneller. Leuk weetje: de transmissie is uitgerust met wat Aston Martin 'AMSHIFT' noemt, een systeem waarmee de auto in staat is de uit de racerij bekende 'heel and toe'-techniek te simuleren. De Vantage AMR is 95 kilo lichter dan het origineel.

De V8 levert in de AMR-versie ook 510 pk, maar het maximumkoppel ligt met 625 Nm lager dan in de variant met automaat. De topsnelheid is met 314 km/h onveranderd. Wel krijgt de AMR-versie een nieuw sperdifferentieel. De AMR komt in een oplage van slechts 200 stuks op de markt. 141 exemplaren zijn Sabrio Blauw, Onyx Black, China Grey of White Stone gespoten. De laatste 59 stuks zijn uitgevoerd als 'Vantage 59', een editie waarmee Aston Martin viert dat het in 1959, dit jaar 60 jaar geleden, de 24 Uur van Le Mans won.

 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.