Aston Martin Vanquish Zagato in productie

99 exemplaren beschikbaar

Aston Martin Vanquish Zagato
Aston Martin Vanquish ZagatoAston Martin Vanquish ZagatoAston Martin Vanquish ZagatoAston Martin Vanquish ZagatoAston Martin Vanquish ZagatoAston Martin Vanquish ZagatoAston Martin Vanquish ZagatoAston Martin Vanquish ZagatoAston Martin Vanquish Zagato
Zagato en Aston Martin zijn al jaren nauw aan elkaar verbonden. De Italiaans-Britse samenwerking heeft onlangs tot de Vanquish Zagato Concept geleid en vandaag kunnen we melden dat de auto in productie gaat!

In mei werd tijdens het jaarlijkse prestigieuze designfeest Concorso d'Eleganza Villa d'Este in Italië de Vanquish Zagato Concept getoond. Destijds wisten insiders te melden dat de auto wellicht in een beperkte oplage van zo'n 50 stuks gebouwd zou worden. Daar is nu het een en ander in gewijzigd.

Aston Martin zal namelijk 99 exemplaren van de Vanquish Zagato produceren. Tegen een nader vast te stellen - maar ongetwijfeld zeer stevig - bedrag krijg je na het bestellen niet alleen een stevige dosis exclusiviteit voor de deur, maar ook nog eens extra spierkracht ten opzichte van de V12 Vanquish waar de auto zijn genen mee deelt. Waar de reguliere Vanquish het tot 510 pk schopt, is de 6.0-liter V12 in de Vanquish Zagato goed voor 600 pk. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h is daarmee in 3,5 tellen voorbij.

De Vanquish Zagato kan gezien worden als de vijfde liefdesbaby tussen Aston Martin en het Italiaanse designhuis Zagato. In 1960 werd met de DB4 GT Zagato een eerste stap gezet. In 1986 kwamen we de V8 Vantage Zagato tegen, in 2002 de DB7 Vantage Zagato en recenter - in 2011 - konden we kennismaken met de V12 Vantage Zagato. In het eerste kwartaal van 2017 worden de eerste exemplaren afgeleverd.

Video

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.