Aston Martin Valkyrie AMR Pro losgelaten

Meer dan 1.000 kilo downforce

Aston Martin Valkyrie AMR Pro
Aston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR Pro
Aston Martin beloofde eerder al dat het spoedig het doek zou trekken van de Valkyrie AMR Pro, een circuitversie van de Valkyrie. Vandaag wordt die extremist werkelijkheid.

Al in november vorig jaar liet Aston Martin weten dat het zijn extreme Valkyrie spoedig kennis zou laten maken met het AMR Pro-label.

Bij de presentatie van de Valkyrie liet Aston Martin al weten dat het 150 exemplaren voor de weg en 25 stuks speciaal voor het circuit zou gaan bouwen. Die laatste 25 stuks worden onder het AMR Pro-label gevoerd.

De niet-straatlegale Valkyrie AMR Pro profiteert van een reeks aerodynamische aanpassingen. Samen met een gewichtsreductie moet dat voor een nóg extremere Valkyrie zorgen. Het nieuwe aerodynamische spoilerwerk van de race-Valkyrie moet goed zijn voor meer downforce dan de auto zwaar is. Dat belooft wat, gezien de Valkyrie AMR Pro 1.000 kilo in de schaal legt. De AMR Pro-variant weegt daarmee, dankzij kunststof ruiten rondom, lichtgewicht stoelen, een aangepast uitlaatsysteem en de verdere toepasing van koolstofvezel in de ophanging, minder dan de reguliere Valkyrie.

Al met al moet de auto met zijn 6,5 liter metende en 'meer dan 1.115 pk sterke' V12 een topsnelheid van ruim 400 km/h kunnen halen. Tevens moet het platte gevaarte zijdelingse g-krachten van 3,3 g kunnen aantikken. Wie vol op de rem trapt, krijgt g-krachten van 3,5 g te verduren.

Alle exemplaren zijn overigens al vergeven.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.