Aston Martin Valkyrie beter in beeld

Bizarre hypercar maakt uiterlijk waar

Aston Martin Valkyrie
In maart maakte Aston Martin bekend dat de hypercar van het merk, die eerder als AM-RB 001 door het leven ging, 'Valkyrie' gaat heten. Veel meer dan een duister filmpje zat er toen niet in, maar daar komt nu verandering in.

Dat is te danken aan Instagrammer Bogdan Capusan, die naar eigen zeggen zelf een Valkyrie besteld heeft. Dat zal ongetwijfeld kloppen, want het kopen van de auto is in deze fase vermoedelijk de enige manier om daadwerkelijk in contact te komen met een Valkyrie. Meneer Capusan twijfelde geen moment en zet de zelfgemaakte beelden van de opper-Aston gewoon online.

Ten opzichte van de AM-RB 001, waarbij de afkorting 'RB' overigens verwijst naar ontwikkelingspartner Red Bull, is er weinig veranderd. De toevoeging van koplampen en een ruitenwisser kunnen niet verhullen dat de productie-Valkyrie misschien nóg wel buitenaardser oogt dan z'n concept-voorbode. Dat komt vooral door de twee grote gaten achter de voorwielen, die een deel van de wielophanging bloot lijken te leggen.

Ook de achterkant is met z'n ronduit bizar gewelfde diffuser verre van alledaags. De Valkyrie lijkt voor niets anders dan een circuit bedoeld, maar niets is dus minder waar. Dankzij een pk-gewichtsverhouding van 1 op 1 (beide 1.000), gerealiseerd door een koolstofvezel monocoque. een F1-blok én de nodige elektromotoren, maakt de auto z'n veelbelovende uiterlijk eenvoudig waar. Capusan heeft er in ieder geval een exclusief apparaat mee in handen, want in totaal zullen er niet meer dan 150 straat-Valkyries worden gebouwd.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.