Aston Martin V12 Vantage S loopt harder

Aston Martin V12 Vantage S
Aston Martin V12 Vantage SAston Martin V12 Vantage SAston Martin V12 Vantage SAston Martin V12 Vantage SAston Martin V12 Vantage SAston Martin V12 Vantage SAston Martin V12 Vantage SAston Martin V12 Vantage SAston Martin V12 Vantage SAston Martin V12 Vantage S
Krap een maand geleden trok Aston Martin de V12 Vantage met de magische -S onder het doek vandaan. De Britten beloofden al een rappe auto, maar nu blijkt de Vantage S nog sneller te zijn!

Vol trots introduceerde Aston Martin eind vorige maand de V12 Vantage S als de snelst accelererende productie-Aston ooit. Moeten we wel even de One-77 vergeten, maar die was zo gelimiteerd (en al even prijzig) dat ook Aston Martin besloot om dat monster maar even niet mee te tellen.

De V12 Vantage S sprint in 3,9 seconden naar de 100 km/h, en daarmee is-ie 0,3 seconden sneller dan de Vantage zonder -S die hij vervangt. Doorsprinten doet de Vantage S tot 330 km/h. Voor de aandrijving zorgt dezelfde 6.0 liter twaalfcilinder die we kennen van de normale Vantage V12, maar in de S perst hij er 565 in plaats van 517 pk uit. De V12 weet een koppel van 620 Nm bij 5.570 tpm te generen. Bij 1.000 omwentelingen is al 510 Nm beschikbaar, dus een voordelige deal met de lokale bandenboer is geen overbodige luxe. Het vermogen vindt via de nieuwe Sportshift III-bak z'n weg naar de achterwielen.

Aston Martin CEO Ulrich Bez omschrijft de V12 Vantage S als een auto 'met superieure prestaties, gestoken in een gentleman-jas', en daarmee slaat Bez de spreekwoordelijke spijker loeihard op z'n kop.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum