Aston Martin ontketent Vantage AMR

Bikkelharde Brit

Aston Martin ontketent Vantage AMR
Aston Martin ontketent Vantage AMRAston Martin ontketent Vantage AMRAston Martin ontketent Vantage AMRAston Martin ontketent Vantage AMRAston Martin ontketent Vantage AMRAston Martin ontketent Vantage AMRAston Martin ontketent Vantage AMRAston Martin ontketent Vantage AMRAston Martin ontketent Vantage AMRAston Martin ontketent Vantage AMRAston Martin ontketent Vantage AMR
Aston Martin riep tijdens de Autosalon van Genève het Astin Martin Racing (AMR)-label in leven. Op de beursvloer maakten we direct kennis met de concept-cars Rapide AMR en Vantage AMR Pro. Ook van de Vantage is nu een AMR-versie.

Aston Martin's AMR-label bestaat uit twee lagen. Op termijn moeten van alle modellen namelijk AMR- en AMR Pro-versies verschijnen, waar de AMR Pro-uitvoeringen nog extremer zijn dan de AMR's en ook nog eens door Aston Martin Advanced Operations' Q-afdeling zijn aangepakt. De Vantage AMR Pro werd in maart dit jaar gelanceerd met de 570 pk sterke V8 van de Vantage GT4. Nu is ook 'mildere' Vantage AMR verschenen.

Zowel de V8 Vantage als de V12 Vantage zijn te injecteren met de AMR-kuur. De V8 Vantage AMR beschikt over het 435 pk sterke blok uit de Vantage S, terwijl de V12 Vantage AMR een ruim 600 pk sterke versie van de 6,0-liter grote twaalfcilinder als kloppend hart heeft. In beide gevallen behoort een sequentiële transmissie tot de standaarduitrusting. Wie liever zelf schakelt, kan voor de V8 een handgeschakelde zesbak en voor de V12 een handgeschakelde zevenbak bestellen.

Voor de kleur van de koets biedt Aston Martin de klant de mogelijkheid te kiezen uit vier kleurenschema's: Stratus White met oranje stickers; Ultramarine Black met blauwe stickers; Zaffre Blue met rode stickers en Scintilla Silver met grijze stickers. Optioneel is het AMR Halo Pack te bestellen, een pakket waarmee de Vantage de Stirling Green en Lime Green-kleurige kleurencombi van de Vantage GTE meekrijgt. In alle gevallen wordt de kleurencombinatie van het exterieur doorgevoerd in het interieur.

Ook mét het AMR-pakket kunnen er nog genoeg opties gekozen worden. Zo komen we zaken als koolstofvezel stoelen, een koolstofvezel grille en koolstofvezel spiegelkappen tegen. Voor wie ook dat niet genoeg is, heeft Aston Martin het AMR Aero Kit bedacht. Deze set spoilers voegt uit koolstofvezel opgetrokken splitters en uit datzelfde lichtgewicht materiaal vervaardigd spoilerwerk toe aan zowel de voor- als achterzijde. Een optionele AMR-uitlaat, van titanium, zorgt voor een verdere gewichtsreductie van zo'n 14 kilo.

In het vierde kwartaal van dit jaar moeten de eerste exemplaren geleverd worden. De serie is gelimiteerd tot 100 V12's AMR en 200 V8's AMR.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.