Aston Martin knalt door: Vanquish online te zien

Aston Martin AM 310 Vanquish
Hier is de nieuwe topper van Aston Martin: de Vanquish, met codenaam AM 310, oftewel de auto die de DBS (die zelf de oorspronkelijke Vanquish verving) waarschijnlijk gaat opvolgen.

Naar verluidt komt de officiële onthulling van de DBS-opvolger vanavond pas, maar via de website van het Britse sportwagenmerk hebben we nu al de nodige foto's en informatie. Op het gebied van styling heeft Aston Martin de nodige inspiratie gehaald uit de meer dan een miljoen kostende One-77, zoals we op eerdere spyshots konden zien.

Technisch treffen we het bekende recept aan. Onder de kap ligt een 6,0-liter V12 die in de AM 310 Vanquish een gezonde 573 pk en 620 Nm levert. Zo gaat de sprint van 0 tot 100 km/h in 4,1 seconden. De topsnelheid ligt naar verluidt op 295 km/h, iets lager dan de 307 km/h die de 517 pk sterke DBS kan halen.

De nieuwe Vanquish is zowel alleen twee stoelen voorin als in 2+2-configuratie leverbaar. De bagageruimte is flink vergroot naar een inhoud van 368 liter.

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.