Aston Martin geeft AM-RB-003 definitieve naam

Brits Valhalla

Aston Martin Valhalla

Aston Martin heeft een definitieve modelnaam geplakt op de eerder aangekondigde supercar die tot nu toe de codenaam AM-RB-003 droeg.

Valhalla. Dat is de naam van de auto die Aston Martin aanvankelijk als AM-RB-003 presenteerde. Daarmee wordt de Valhalla na de Valkyrie het tweede model van Aston Martin dat een aan de Noorse mythologie ontleende naam heeft. De auto is vernoemd naar het rijk van oppergod Odin, een speciaal hiernamaals dat voorbehouden is aan zij die op het strijdveld sneuvelden. Aston Martin zet met de Valhalla overigens ook zijn gebruik voort om modellen een naam te geven die met de letter V begint. Het merk heeft of had immers al auto's als de Vantage, Vanquish, Virage en Vulcan.

De Valhalla krijgt een geblazen V6 achter de voorstoelen die samenwerkt met een elektromotor. Dat maakt de Valhalla inderdaad een hybride. De nagenoeg volledig uit koolstofvezel opgetrokken supercar wordt straks in een oplage van 500 stuks geproduceerd. Op de komst van de auto zullen we echter nog enkele jaren moeten wachten. Overigens is de Valhalla niet de enige nieuwkomer die Aston Martin achter de coulissen heeft staan. De Engelsen komen namelijk nog met de DBX (een SUV) én met een productieversie van de Vanquish Vision Concept. Daarnaast heeft de Lagonda-afdeling ook nog het één en ander in petto. Drukke tijden dus voor Aston Martin.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.