Ariel Atom 3S: stuiteren met 365 paarden

Ariel Atom 3S
Er is een nieuwe versie van de knalharde Ariel Atom gepresenteerd, die weer garant staat voor een flinke dosis trillen. De nieuwe 3S beschikt over liefst 365 pk!

Dit jaar werd de Ariel Atom 3.5R gepresenteerd, een extreme pretmachine met een 2,0-liter Honda i-VTEC-blok, goed voor 350 pk en een sprintje vanuit stilstand naar de 100 km/h in even onder de 3 seconden. Deze splinternieuwe 3S - helaas alleen bedoeld voor de Amerikaanse markt - gaat daar nog even overheen.

De Ariel Atom 3S heeft een 2,4-liter benzineblok onder de kap dat eveneens afkomstig is van Honda. Dankzij een forse turbo wordt de viercilinder opgeschroefd tot liefst 365 pk en 420 Nm. Een sprintje naar de 100 km/h is volgens Ariel Atom net zo rap weer voorbij als in de 3.5R.

Om het gevaarte fatsoenlijk tot bedaren te brengen, hebben de techneuten van TMI AutoTech en Ariel Motor Company een setje krachtiger remmen gemonteerd. Tractiecontrole is van de partij en achter het - overigens afneembare - stuur vinden we een lcd-scherm dat de meest noodzakelijke informatie weergeeft.

De 3S is overigens niet de sterkste Ariel Atom die ooit het levenslicht heeft gezien. In 2008 werd namelijk al eens een 500 pk sterke Atom 500 gepresenteerd, die z'n vermogen uit een V8 perst.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.