'Amerikaanse vergoeding VW ook voor Europa'

Afwijkende compensatie zou oneerlijk zijn

Volkswagen Golf 2.0 TDI Trendline (2009)
De Volkswagen Group zou in Europa een vergoeding aan eigenaren van een 'sjoemeldiesel' moeten betalen die vergelijkbaar is met de vergoeding die het concern in de Verenigde Staten gaat betalen.

Dat heeft Eurocommissaris Elzbieta Bienkowska (Interne markt) verklaard. Volgens de politicus zou het hanteren van een andere maatstaf in Europa "oneerlijk" zijn. Bovendien is Bienkowska van mening dat "[...] het anders behandelen van consumenten in Europa geen manier is om vertrouwen terug te winnen."

Onlangs werd bekend dat de Volkswagen Group in de Verenigde Staten aan eigenaren van auto's met een 'sjoemeldiesel' onder de kap 1.000 tot 7.000 dollar zal betalen ter compensatie. Daarbij zal het concern waarschijnlijk aanbieden de bijna 500.000 sjoemelauto's terug te kopen. Die exemplaren morgen uiteraard niet opnieuw de markt op.

Voor Europa lijkt het erop dat Volkswagen de sjoemelende diesels gratis gaat repareren. Over een andere vorm van compensatie is officieel nog niets bekend.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Arval
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Volkswagen Taigo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 435
 
Leaseplan
Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 474
 
DirectLease
Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 110pk Life 75 Edition (5D/6H)
€ 505
 

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.