Alpine teast nog even door

Vandaag het grote moment?

Alpine A110

Vlak voor iedereen gisteren zijn lampje uitdeed, slingerde Alpine nog een drietal schimmige platen op social media ter aankondiging van wat komen gaat. Maar wat komt eraan?

We verwachten een sportievere versie van de A110. Een auto die al sinds zijn introductie hoge ogen weet te gooien. Dit jaar greep de auto nog nét mis bij de verkiezing van Auto van het Jaar en mocht de I-Pace op de hoogste tree van het podium staan. Toch gaat de auto stiekem alweer even mee en kennen wij nog steeds maar drie versies. Tijd voor iets nieuws, moeten ze in Dieppe hebben gedacht, want sinds deze week verblijden de Fransen ons met verschillende teasers. 

De nieuwe rits platen geeft eindelijk een beter beeld van de auto. Het ontwerp lijkt - terecht - ongewijzigd, maar de matzwarte kleur geeft een indicatie van wat we kunnen verwachten. Vaak staat dat bij fabrikanten natuurlijk in het teken van sportiviteit. Of er dan ook daadwerkelijk iets wordt veranderd aan de huidige 1.8 met 252 pk, is niet duidelijk. Mogelijk krijgt de Alpine wat Trophy-genen van zijn Mégane-neefje. Die versie van de Renault Mégane RS heeft 300 pk en 420 Nm koppel. Naar verluidt trekt Alpine vandaag het doek van de nieuwe versie van de Alpine A110.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.