Alpine in hoogste klasse World Endurance Championship

Deelname aan 24 Uur van Le Mans

Alpine Le Mans header

Alpine gaat vanaf volgend jaar op het hoogste niveau meedoen aan het World Endurance Championship, zo is vandaag bekend gemaakt. Het sportwagenmerk van Renault etaleert daarmee zijn groeiende ambities in de internationale racerij.

Bij Renault is het roer behoorlijk om gegaan. De autofabrikant moet flink in de kosten snijden, maar Alpine valt daaraan niet ten prooi. Het sportwagenmerk lijkt hét nieuwe autosportlabel van Renault te worden. Vanaf volgend jaar wordt het Formule 1-team van Renault omgedoopt tot Alpine. Daarnaast gaan de Fransen ook op het hoogste niveau meedoen aan de World Endurance Series. Het Alpine Endurance Team gaat van start in de LMP1-klasse, waarbij de afkorting staat voor 'Le Mans Prototype 1'. De auto waarmee Alpine in actie komt staat op een Oreca-chassis, terwijl het Engelse Gibson Technology zorgt voor de krachtbron. Daarmee volgt Alpine het recept van het Zwitserse Rebellion Racing, dat na dit jaar uit de LMP1 stapt.

Een terugkeer

Renault Alpine A442B

De Renault-Alpine A442B

Voor Alpine is de langeafstandsracerij niet nieuw. In de periode van 1963 tot en met 1978 deed het merk al mee aan de 24 Uur van Le Mans. In 1978 won Renault-Alpine het wereldberoemde evenement zelfs met de A442B. Het merk uit Dieppe keerde in 2013 in samenwerking met het Franse Signatech terug naar Le Mans, tegelijkertijd met de lancering van de A110. De afgelopen jaren heeft deze combinatie verscheidene successen geboekt in de LMP2. Nu is het dus tijd voor een stapje omhoog. Waar in de LMP2 de opties voor het chassis en de motor gelimiteerd zijn, heeft men in de LMP1 vrije keuze. Voorheen gebruikten fabrikanten deze raceklasse veelal om innovaties te testen. Maar een aantal grote namen, waaronder Porsche en Audi, hebben zich teruggetrokken. Daarom faseert men deze raceklasse uit en wordt de top van het WEC omgedoopt naar de 'Le Mans Hypercar' (LMH)-klasse.

Maar voordat het zover is mogen de LMP1-wagens volgend jaar nog meerijden. Dankzij de Balance of Performance (BoP) zorgt de ACO, de organisator van het WEC en de 24 Uur van Le Mans, ervoor dat het speelveld enigszins gelijk blijft. Een gunstig moment voor Alpine om in te stappen dus, mede omdat de achterstand op de gevestigde orde op deze manier kleiner is. De komende maanden verschaft Alpine meer duidelijkheid over onder meer de auto en de coureurs. Op de afbeelding van de aankondiging is alvast een LMP1-wagen in de kleuren van de Franse vlag te zien, die zo lijkt te zijn weggereden uit een stripboek van Michel Vaillant.

In Dieppe schort het in ieder geval niet aan ambitie. Men wil bijvoorbeeld de kennis uit het Formule 1-team gebruiken om verder te komen in Le Mans. Daarnaast zet Alpine een klantencompetitie op touw, waarin de A110 Cup, GT4 en Rally in actie komen.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.