Alpine Celebration viert terugkeer sportwagenmerk

Blauwdruk voor productiemodel 2016

Alpine Celebration
Alpine CelebrationAlpine CelebrationAlpine CelebrationAlpine CelebrationAlpine CelebrationAlpine CelebrationAlpine Celebration
Alpine keert terug en hoe! Deze sportwagen is de blauwdruk voor de auto die in 2016 bij de dealers verschijnt.

Alpine heeft zojuist het doek van de sportwagen getrokken tijdens de startceremonie van de 24 Uur van Le Mans.

De Celebration geldt als voorbode van de sportwagen waarmee Alpine volgend jaar terugkeert op de prijslijst. Details over de aandrijflijn geeft het merk nog niet.

De auto lijkt qua karakter het meest op de Porsche Cayman, vertelde Chris Visscher onlangs exclusief aan GTO Magazine. Hij kan het weten, want hij is als lid van het Alpine Advisory Board nauw betrokken bij de ontwikkeling van de auto.

De Alpine sportwagen moet licht worden, maar tegelijkertijd wel dagelijkse bruikbaarheid bieden. Dat is het grote verschil met een zeer gefocuste auto als de Alfa Romeo 4C, aldus Visscher. De sportieve Fransman krijgt maximaal 300 pk mee, maar exacte getallen hebben we nog niet.

De Celebration moet de schakel vormen tussen het oude Alpine en het Alpine van de 21e eeuw. Op termijn wil het merk namelijk eventueel ook niet-sportwagens introduceren.

Lees het uitgebreide achtergrondverhaal over Alpine met het interview met Chris Visscher binnenkort in GTO Magazine nummer 2.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.