Alpine A110-prijs is openbaar

Pure en Légende volgen later

Alpine A110
Wie de video van de rijimpressie heeft bekeken, weet het al, maar voor de rest: Alpine heeft bekendgemaakt wat de introductieversie van de A110 kost.

De Première Edition staat in Nederland te boek voor € 67.500, zoals Roy Kleijwegt ook in de video al aangeeft. Voor dat geld konden snelle beslissers in de volgehangen introductieversie stappen. Wie dat nu nog wil, is te laat, want in maart werd al duidelijk dat de eerste serie van de zeer vermakelijke Franse sportieveling in vijf dagen was uitverkocht. Wereldwijd gaat het om 1.955 exemplaren, voor Nederland staan er 80 op de rol.

Daarom is het wachten nu op de reguliere A110's, zonder het 'Première Edition' dus. Die staan in maart op de Autosalon van Genève en zullen uiteindelijk via de twee Alpine Centers van ons land – Stam in Soestdijk en Munsterhuis in Hengelo – bij Nederlandse klanten terechtkomen. Inmiddels is ook duidelijk hoe die versies zullen heten: 'Pure' en 'Légende'. De Pure is de sportievere van de twee, terwijl de Légende luxer wordt uitgevoerd en een meer GT-achtige rol vertolkt. Beide versies zullen in de basis goedkoper zijn dan de volgehangen Première Edition, maar bij gelijke uitrusting pakt dat anders uit. Inschrijven voor beide uitvoeringen kan nu al, maar de auto's zullen pas een jaar later worden afgeleverd.

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum