Alfa Romeo Mito GTA is echt los

Alfa Romeo Mito GTA concept
Vorige week kon u al ruiken aan de Alfa Romeo Mito GTA Concept, maar het was nog gissen naar de exacte specificaties van de auto. Inmiddels heeft het Italiaanse merk een einde gemaakt aan de onzekerheid.
De Alfa Romeo Mito GTA (Gran Turismo Alleggerito) heeft zoals verwacht de beschikking over een viercilinder turbomotor met een vermogen van 240 pk. De cilinderinhoud bedraagt 1.742 cc, waardoor we strikt genomen dus eigenlijk met een 1,7-liter blok te maken hebben. Alfa Romeo heeft het echter consequent over 1,8 liter. Het Italiaanse merk heeft veel in het werk gesteld om het zwaartepunt te verlagen. Gewichtsreductie is daarom het toverwoord bij de Mito GTA. De achterspoiler, het dak en de buitenspiegelkappen zijn van koolstofvezel. De ingenieurs hebben in het remsysteem en voor de wielophanging aluminium gebruikt. De Mito GTA ligt 20 millimeter dichter bij het wegdek. Een actieve wielophanging (Advanced Damper Control) zorgt voor maximale tractie. De Mito GTA Concept beleeft z'n debuut op de Autosalon van Genève. In de loop van de zomer komt de productieversie van de top-Mito op de markt. De belangrijkste concurrent wordt de Mini John Cooper Works. Die moet het echter doen met 211 pk.

Lezersreacties (148) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.