Advocatenbureau VW doorzocht om dieselschandaal

Volkswagen Group: 'Totaal onacceptabel'

Volkswagen logo
De Duitse autoriteiten die gisteren een inval deden bij meerdere vestigingen van Audi, doorzochten ook het kantoor van het Amerikaanse advocatenbureau dat zich bezighoudt met het dieselschandaal.

Het advocatenbureau Jones Day, dat belast is met het onderzoek naar het handelen van de Volkswagen Group in het dieselschandaal, heeft ook bezoek gekregen van de Duitse justitie. Dat meldt Reuters. Vermoedelijk wilden de autoriteiten onderzoeken of er informatie wordt achtergehouden. Jones Day deelde een samenvatting van de onderzoeksresultaten met Amerikaanse justitie, maar het lijkt erop dat de Duitse autoriteiten daar geen genoegen mee nemen.

In een officiële reactie spreekt de Volkswagen Group van "een totaal onacceptabele gang van zaken". Het is volgens het concern "in strijd met de beginselen van het Wetboek van Strafvordering." Er worden naar aanleiding van de doorzoeking juridische stappen genomen door de Volkswagen Group.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.