40.000ste Bentley Flying Spur is een feit

Mijlpaaltje

Bentley Flying Spur productie
Bentley Flying Spur productieBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying SpurBentley Flying Spur

Bentley viert een klein feestje in zijn thuisbasis in het Britse Crewe, want het heeft een nieuwe productiemijlpaal behaald met zijn Flying Spur. Het 40.000ste exemplaar ziet namelijk het levenslicht.

Het is alweer vijftien jaar geleden dat Bentley met de eerste (moderne) Flying Spur kwam aanzetten. Het recept was al snel duidelijk: de kloeke Brit was geïnspireerd op de driedeurs Continental GT, maar moest meer ruimte bieden voor passagiers. Het is dan ook niet voor niets dat de Flying Spur in eerste instantie ‘Continental Flying Spur’ heette. Na veertien jaar rijdt sinds vorig jaar de derde generatie van de weldadige luxe Brit rond.

Het 40.000ste exemplaar wordt in het iconische Britse Racing Green gespoten. Aan alle geproduceerde Flying Spurs is met een team van 250 man telkens 100 uur gewerkt. Van alle 68 markten waar Bentley zijn auto’s verkoopt, gaat de helft van de limousine’s naar klanten in China en Noord-Amerika. Tien procent van de Flying Spurs blijft in Groot-Brittannië.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.